67 leden Clan del Golfo opgepakt

In het departement zijn in 2 dagen tijd 67 leden van de criminele organisatie Clan del Golfo opgepakt.

In drie regio’s van het departement Antioquia werden in korte tijd 67 bendeleden opgepakt door de nationale politie. Hoewel de operaties binnen 24 uur verliepen meldden de autoriteiten dat er meer dan een jaar onderzoek voor nodig was om deze operaties uit te kunnen voeren.

Onder de 67 gevangengenomen zijn er zes betrokken geweest bij het bloedbad in Caucasia waarbij in oktober vijf mensen werden gedood. De zes leden van de clan stonden geregistreerd bij Interpol meldde Jorge Hernando Nieto, directeur van de nationale politie.

In Caucasia en Tarazá werden 26 leden van Clan del Golfo opgepakt. In Guarne en Yarumal werden huiszoekings- en inbeslagnemingsprocedures uitgevoerd waarbij twee criminele bendes werden opgerold die voor deze criminele organisatie werkten

In Guarne zijn 20 leden van de ‘Los Cachorros’ opgepakt en in Yarumal zijn 21 mensen van de illegale gewapende groep “Banda de Muelas” gearresteerd. Ze worden onder andere beschuldigd van het plegen van misdrijven, drugshandel, afpersing, wapenhandel en misbruik van minderjarigen.