Acht Latin Grammy Awards voor Colombia

Tijdens de achttiende editie van de Latin Grammy Awards gingen er totaal acht awards naar Colombia.

Het Colombiaanse talent Diamante Eléctrico kreeg twee onderscheidingen in de rockcategorieën. De Colombiaanse rockband kreeg hun eerste beeldje voor het beste rockalbum “La gran oscilcilación”. De tweede award was een gedeelde prijs. Zowel Diamante Eléctrico als Andrés Calamaro kregen beide een award voor het beste rocklied. Diamante Eléctrico kreeg de beloning voor hun lied “Déjala Rodar” en de Argentijn Calamaro voor zijn lied “La Noche”.

Ook Juanes was de grote winnaar. De Colombiaanse rockster wist ook twee awards in de wacht te slepen. Hij kreeg voor zijn album “Mis planes son amarte” erkenning in de categorie Beste Pop Rock Album. De tweede award kreeg Juanes ook voor zijn album in de categorie Best Engineered Album (Voor de beste technici op een album).

Alhoewel popster Shakira niet aanwezig was viel ze toch in de prijzen. De Colombiaanse zangers die haar Europatoer vanwege stemproblemen had moeten afzeggen, kreeg een award voor haar album in de categorie Best Contemporary Pop Vocal Album.

In de categorie Beste Cumbia/Vallenato Album ging de beloning naar Jorge Celedón en Sergio Luis Rodríguez voor het album “Ni un paso atrás”.

Verder kreeg het album “Orisha de la Rosa” van Magin Diaz een award voor het beste verpakkingsontwerp en Alex Campos één voor zijn album “Momentos” in de categorie beste christelijke muziekalbum.

Voor Maluma was de achttiende editie van de Latin Grammy Awards, die donderdagavond werd gehouden, een grote teleurstelling. De Colombiaanse zanger was maar liefst zeven keer genomineerd maar viel niet in de prijzen door concurrentie van het lied “Despacito” van Luis Fonsi en Daddy Yankee, die maar liefst vier keer in de prijzen viel. ‘Despacito’ werd onder meer uitgeroepen tot ‘Song of the Year’ voor best geschreven liedje en ‘Record of the Year’ voor het beste nummer van het afgelopen jaar. Alhoewel de prijzen toe te schrijven zijn aan Luis Fonsi en Daddy Yankee heeft ook Colombia hier een aandeel in. Het lied is geproduceerd door het Colombiaanse productie team Mauricio Rengifo en Andrés Torres.