América de Cali is kampioen van Colombia

Voetbalclub América de Cali is zaterdag voor de veertiende keer landskampioen geworden van de Colombiaanse voetbalcompetitie door in de finale te winnen van Atlético Junior.

Het resultaat volgde op een 0-0 gelijkspel in de eerste finaleronde in Barranquilla en verzekerde América de Cali van een plaats in de Copa Libertadores van volgend jaar, de belangrijkste clubcompetitie van Zuid-Amerika.

América de Cali, die thuis in de stad Cali speelden,  kwamen in de 19e minuut op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van doelman Sebastian Viera. Carlos Sierra verdubbelde de voorsprong door vlak voor rust van dichtbij in te zetten. Atlético Junior, de club uit Barranquilla moest in 80ste minuut met tien man verder nadat Marlon Piedrahita voor de tweede keer geel kreeg. América wist het voordeel tegen tien man niet te benutten, waardoor de stand op 2-0 bleef.

Het was voor América de Cali de eerste landskampioenschap sinds 2008. Toen versloegen zij in de finale Independiente Medellín met 4-1.

De club keerde in 2017 na vijf jaar in de tweede competitie te hebben gespeeld terug naar de hoogste klasse van Colombia, la Liga Águila.