Atlético Nacional wint beladen Super Cup van Chapecoense

Atlético Nacional heeft de Recopa Sudamericana gewonnen. In Medellín werd het 4-1 voor de thuisploeg, nadat de club in de heenwedstrijd nog met 2-1 verloor van Chapecoense.

De ontmoetingen tussen de twee teams stond vooral in het teken van de vliegramp van een half jaar terug. Bijna de gehele selectie van Chapecoense kwam om toen hun toestel op weg was naar Medellin voor een ontmoeting met Atlético Nacional voor de Copa Sudamericana. Atlético Nacional kende de Zuid-Amerikaanse beker toe aan Chapecoense. Hierdoor kreeg de ploeg automatisch een plekje in de Supercup van Zuid-Amerika, uitgerekend tegen Copa Libertadores-winnaar Atlético Nacional.

De spelers van de uitploeg kwamen twee dagen voor de emotionele wedstrijd al aan in Colombia voor een warm ontvangst. De brandweer gaf het vliegtuig met daarin de selectie een eresaluut met water en bij het uitstappen ontvingen alle spelers een onderscheiding van burgemeester Federico Gutiérrez van Medellin.

In eigen huis won Chapecoense verrassend met 2-1, maar in Colombia poetste Atlético Nacional de nederlaag weg met een eclatante zege. In Medellín kreeg Chapecoense al snel de eerste tegentreffer te verwerken. In de tweede minuut scoorde Dayro Moreno voor Nacional. Na een half uur vergrootte Andres Ibarguen de score met een tweede treffer. Moreno en Ibarguen scoorden in de tweede helft nog een keer voor een onoverbrugbare 4-0 voorsprong voor Nacional. Tulio de Melo maakte vlak voor tijd de eretreffer voor Chapecoense.