Atlético Nacional wint FIFA Fair Play Award voor gebaar aan Chapecoense

Voetbalclub Atlético Nacional heeft maandag tijdens de ceremonie van de FIFA Awards de Fair Play Award gewonnen. De club uit Medellín schonk de zege in de strijd om de Copa Sudamericana aan de Braziliaanse club Chapecoense nadat bijna de gehele selectie van deze club om het leven kwam bij een vliegtuigramp in Colombia.

Op 29 november crashte vlakbij Medellín een Boliviaans vliegtuig, waarin de selectie van Chapecoense zat met journalisten. Zij waren op weg naar Medellín voor de finale van de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional. Er overleefden slechts zes mensen de vliegtuigcrash, waarbij 71 doden vielen.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL ging in op het verzoek van Atlético Nacional om Chapecoense tot winnaar uit te roepen van de Copa Sudamericana.

De Copa Sudamericana is de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League. ‘Door dit gebaar zijn Atlético Nacional en Chapecoense voor altijd aan elkaar verbonden’, meldt de FIFA. De prijs werd toegekend tijdens het FIFA-gala in Zürich en werd door Juan Carlos de la Cuesta, directeur van Atlético Nacional, in ontvangst genomen.