Atlético Nacional voor de zestiende keer kampioen van Colombia

Een historische avond voor de voetbalclub Atlético Nacional tijdens de finale van het landskampioenschap. Het team uit Medellín, dat op achterstand stond, won zondagavond op spectaculaire wijze van Deportivo Cali en bekroonde zich voor de zestiende keer kampioen van Colombia.

Atlético Nacional behaalde in de eerste finaleronde in Cali een nederlaag (2-0). In de laatste finaleronde herstelde de club uit Medellín zich en verpulverde Deportivo Cali met 5-1.

Na 16 minuten scoorden Torres en Uribe voor Nacional en stonden beide teams weer gelijk. Na drie minuten wist de club uit Cali zich weer op een voorsprong te brengen door een goal van Duque. Vlak voor rust op aangeven van Torres schoor Ibargüen op magistrale wijze de bal op afstand in het doel van Deportivo Cali. In de tweede helft kreeg Nacional nog een penalty mee die werd benut door Moreno. Quiñónes sloot de doelpuntenregen af met het vijfde doelpunt waarna het feest in het Atanasio Girardot stadion kon beginnen.

Atlético Nacional is met zijn zestien sterren de enige club in Colombia die zo vaak landskampioen is geworden. Millonarios (Bogotá) heeft 14 landstitels en Independiente Santa Fe (Bogotá) heeft er negen.

De Liga Águila is in Colombia dé voetbalcompetitie die op het hoogste niveau gespeeld wordt en maakt gebruik van play-offs. Het professionele voetbal kent twee voetbalseizoenen. De Primera A wordt gehouden in het eerste helft van het jaar en Primera B in het tweede helft van het jaar.