Bananenproductie in departement Magdalena stijgt aanzienlijk

De cijfers zien er goed uit voor de bananensector in het departement Magdalena. Volgens het jaarverslag van de Colombiaanse bananenvereniging, Augura, exporteerde dit departement vorig jaar meer dan 27 miljoen dozen bananen, gemiddeld genomen zo’n 12.040 dozen per hectare.

De manager van Augura in Magdalena, Elkin Valencia Ospina, bevestigde dit en verklaarde dat deze sector van de productieve economie een hoofdrolspeler blijft in het genereren van arbeid in deze regio.

“Dit weerspiegelt een aanzienlijke stijging ten opzichte van de voorgaande jaren. Er is geen twijfel dat de bananenproductie van Magdalena sterk is geconsolideerd. Er zijn nieuwe gebieden in productie en er worden nog meer aangemaakt. Kleine, middelgrote en grote ondernemers wedden op deze sector dat werkgelegenheid creëert en winst maakt voor het departement”, aldus Valencia Ospina.

Magdalena heeft meer dan 12 duizend hectare bananen geplant, dat arbeidsalternatieven genereert voor gemiddeld tien duizend mensen waarvan hun werk gerelateerd is aan deze sector.

Bron :

caracol.com.co