Botero’s paard ‘galoppeert’ door de straten van Kuala Lumpur

Het prachtige paard met ruim twee ton aan gewicht, gemaakt door de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero “galoppeerde” gisteren op zijn manier van het gebouw One KL, Jalan Pinang, naar zijn nieuwe bestemming in het nieuwste hotel St. Regis Kuala Lumpur in het KL Sentral complex.

Dit zes-sterren complex, dat volgend jaar april klaar is, omvat zowel een hotel als particuliere woningen die onder naam staan van St Regis.

Het bronzen paard, het hoogste kunstwerk dat Botero ooit gemaakt heeft, zal te zien zijn in de salon van de luxe hotelketen. De ruimte is speciaal ontworpen om het 3,6 meter hoge kunstwerk te kunnen bewonderen.

De sculptuur was speciaal aangeleverd voor de St Regis Kuala Lumpur in 2009 en werd gebracht en opgeleverd in Maleisië  in 2010.

“Het beeld van het paard is een eerbetoon aan polo, een sport waarmee St Regis altijd een sterke band mee heeft. Dit is de grootste in de wereld van Botero’s sculpturen en omdat zijn kunstwerken de neiging hebben om veel aandacht te trekken, zal het paard in St Regis ook Maleisië op de wereldkaart zetten van de kunst”, aldus Carmen Chua, CEO van One IFC Sdn Bhd, ontwikkelaar van het hotel St Regis Kuala Lumpur.

Het Botero paard, vertrok gisteren om 10 uur van de St Regis sales gallery uit het One KL gebouw en nam de schilderachtige route naar zijn nieuwe huis. Onderweg vermaakte het paard met zijn imposante vertoning vele automobilisten en wandelaars langs de Jalan Kia Peng, Jalan Tun Razak, het Putra World Trade Centre en verder langs de centrale snelweg en Jalan Damansara.

De verhuizing en het plaatsen van de sculptuur in zijn definitieve thuis vereiste deskundigheid. Een specialist in het transporteren van kunst werd bijgestaan ​​door een 25-tons kraan, een vijf-tons heftruck en trailers.

“Onze gespecialiseerde kunst verhuizers komen uit Singapore en hebben internationale expertise in het omgaan met Botero’s sculpturen. Het beeld heeft de reis veilig doorstaan,” voegde Carmen Chua toe.