Clan del Golfo leider van regio Sucre opgepakt

De politie van het departement Sucre heeft Javier Enrique Perez Vidal gearresteerd, een leider van de criminele organisatie Clan del Golfo in de noordelijke regio van Colombia.

De arrestatie vond plaats in de gemeente Hatillo de Loba, in het zuiden van het departement Bolivar tijdens operatie Shekinah, zei de politie van Sucre in een verklaring.

Voor de informatie die leidde tot de vangst van Perez Vidal, alias El Lobo, had president Juan Manuel Santos maanden geleden een beloning van 50 miljoen pesos aangeboden (ongeveer 17.158 dollar).

Volgens de autoriteiten was El Lobo verantwoordelijk voor executies, afpersing, roof en drugshandel in de departementen Córdoba, Bolívar en Sucre. El Lobo, “de wolf”, was de belangrijkste leider in het departement Sucre volgens de politie van Sucre.

De grootste criminele organisatie van Colombia heeft het de laatste tijd zwaar te verduren door een groot offensief van de regering van Santos. Clan del Golfo bestaat nu uit ongeveer 1800 leden, minder dan de helft van zijn oorspronkelijke kracht. Op 31 augustus werd de tweede leider, “de havik”, gedood door de Colombiaanse veiligheidsdiensten.