Colombia speelt gelijk tegen Peru en kwalificeert zich voor het WK

Het Colombiaans elftal speelde dinsdag tegen Peru een gelijk spel en kwalificeerde zich voor het WK in Rusland.

Het Colombiaanse elftal speelde in Lima zijn laatste kwalificatiewedstrijd en moest punten pakken om deel te kunnen nemen aan het WK 2018 in Rusland. Met onder andere Radamel Falcao, James Rodriguez, Juan Cuadrado, Davinson Sánchez en PSV-er Santiago Arias in de basis kwam Colombia na een klein uur spelen op 0-1 voorsprong door een doelpunt van James Rodríguez.

In de 75ste minuut maakte José Paolo Guerrero de gelijkmaker voor Peru, waardoor het land nog een kans maakt op deelname op het WK door middel van play-offs tegen Nieuw Zeeland. Colombia eindigt door het gelijkspel als vierde achter Argentinië, wat goed is voor directe WK-plaatsing.

Nog nooit was het zo spannend geweest tot de laatste kwalificatiewedstrijden van Zuid-Amerika. Brazilië, Uruguay, Chili en Colombia stonden op de vier bovenste plaatsen, die directe kwalificatie voor het WK zouden betekenen. Brazilië was al verzekerd van een ticket naar het WK. Peru bezette de vijfde plek (goed voor een play-offticket), terwijl Argentinië en Paraguay nipt buiten de boot zouden vallen. Hoe bloedstollend spannend de situatie was, bleek echter wel uit het feit dat er tussen de nummer twee en nummer zeven slechts vier punten verschil zat. Uiteindelijk greep Chili overal naast, bleef Peru op die vijfde plek staan, maar Argentinië werd op sleeptouw genomen door een hattrick van Messi en eindigde op de derde plaats.

Colombia kwalificeerde zich vijf keer voor een WK-eindronde. Los Cafeteros mogen nu in Rusland voor de zesde keer schitteren op een WK. De laatste keer speelde Colombia op het WK in Brazilië en strandde in de kwartfinales door een 2-1 nederlaag tegen Brazilië. Colombiaan James Rodriguez was topscoorder op het toernooi met 6 doelpunten. Een van zijn doelpunten werd beloond met het mooiste doelpunt van het toernooi.