Colombia speelt gelijk tegen Venezuela

Het Colombiaanse elftal speelde donderdagmiddag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen hekkensluiter Venezuela. In het Polideportivo de Pueblo Nuevo Stadion in San Cristóbal kreeg Colombia het niet voor elkaar een overwinning te pakken.

In de 15e ronde van de WK-kwalificatiewedstrijden had het Colombiaanse elftal moeite om door de stugge verdediging van Venezuela te komen. De Cafeteros moesten het zonder James Rodriguez en Yerry Mina doen. Beide heren zijn herstellende van een blessure. PSV’er Santiago Arias had een basisplaats in het Colombiaanse elftal, terwijl de van Ajax naar Tottenham Hotspur vertrokken Davinson Sánchez de hele wedstrijd op de bank bleef.

Het spel kwam na een half uur echt tot leven. De Venezolaanse keeper Fariñez wist een keiharde kopbal van Radamel Falcao te weren. Martinez van Venezuela kwam meteen met een antwoord en schopte de bal snoeihard tegen de lat van het Colombiaanse doel.

In de tweede helft waren er veel kansen voor beide partijen. Doelman Ospina moest bij regelmaat op scherp staan om de aanvallen van de Venezolanen te weren. In de 77ste minuut komt er nog een kanonslag van Moreno, maar ook deze werd geweerd door de keeper van Venezuela.

Colombia behoudt haar tweede plaats in de kwalificatie achter Brazilië met 25 punten. De eerste vier van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar. De nummer vijf speelt een play-off tegen de winnaar van de kwalificatie in Oceanië. De eerstvolgende wedstrijd voor Colombia is tegen Brazilië op 5 september.