Colombia speelt gelijkspel tegen Egypte in vriendschappelijk duel

Colombia speelde vrijdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen mede WK-ganger Egypte. In het Italiaanse Bergamo werd het uiteindelijk 0-0.

Als voorbereiding op het WK in Rusland speelde de Colombiaanse ploeg een vriendschappelijk duel tegen Egypte. Bondscoach Jose Pekerman koos er voor om Oud-Ajacied Davinson Sanchez, PSV-verdediger Santiago Arias en sterspeler van Bayern Munchen, James Rodriguez, de hele wedstrijd te laten spelen. Borja, Bacca Quintero, Mojica, Izquerdo en Murillo mochten zich via een invalbeurt bewijzen op het veld.

Bij de Egyptenaren ontbrak sterspeler Mohamed Salah. De spits van Liverpool raakte zaterdag in de met 1-3 verloren Champions League-finale tegen Real Madrid geblesseerd aan zijn schouder.

De eerste helft begon meteen al met een lange pass van James Rodriguez richting Falcao die de bal vlak langs het doel kopte. De goaltjesdief van Monaco kreeg meer kansen, maar wist de bal niet in het doel te krijgen. Cuadrado en Uribe mistten hun kans ook, waardoor de stand op nul bleef.

De Egyptenaren die in de eerste helft nauwelijks bij het doel van Colombia kwamen speelden in de tweede helft dynamischer. Het Colombiaanse elftal speelde evenees met meer pit, waardoor de verdediging van Egypte af en toe flink kraakte. Egypte kwam meer aan de bal dan in de eerste helft, maar wist net zoals Colombia geen doelpunt te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-0.

Coach Jose Pekerman heeft nog niet de definitieve selectie bekend gemaakt en zal naar verwachting snel duidelijkheid geven welke 23 spelers naar Rusland zullen afreizen.

Voor het WK in Rusland maakt Colombia samen met Polen, Senegal en Japan deel uit van Groep H. De eerste wedstrijd zal plaatsvinden op 19 juni tegen Japan.