Colombia verkozen tot beste toeristische bestemming voor LGBT

Colombia is verkozen tot de beste toeristische bestemming voor LGBT (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) voor het jaar 2017 volgens FITUR, een jaarlijkse internationale toerisme beurs in Madrid.

Het bedrijf Diversity Consulting International – FITUR Gay, die gespecialiseerd is in de handel bestemd voor LGBT, erkende de vooruitgang van Colombia ten gunste van gelijkheid en respect voor de rechten van LGBT.

Deze organisatie benadrukte kwesties zoals de goedkeuring van het homohuwelijk, het recht op nabestaandenpensioen voor koppels van hetzelfde geslacht, vooruitgang in de richting van de adoptie van kinderen door deze mensen en het wettelijk kader voor genderverandering in het vergemakkelijken van identiteitsdocumenten.

Colombiaanse toeristische ondernemers erkennen dat er een markt ligt in het LGBT-segment om het aantal internationale reizigers in Colombia te verhogen, omdat volgens de World Tourism Organization (OMT) het LGBT-toerisme op jaarbasis met 10,3% is gegroeid in vergelijking tot 4,7% van het toerisme in het algemeen,.

“Bestemmingen zoals Bogota, Medellin en Cartagena zijn nu wereldwijde benchmarks voor de LGBT-gemeenschap. De innovatieve ervaringen die Colombia aanbiedt worden steeds meer aantrekkelijker door onder andere de muziek, tentoonstellingen, zon en strand bestemmingen, maar ook bruiloften en huwelijksreizen”, aldus Felipe Jaramillo, voorzitter van ProColombia.

Tijdens de FITUR Awards viel Colombia nog een keer in de prijzen. Het land kreeg de Excellentie Award voor haar campagne ‘Colombia sabe a Café. Madrid toma Café’. Een campagne, een initiatief van ProColombia en Supracafé, dat in verschillende Spaanse horeca werd gepromoot ter stimulatie van  het koffietoerisme in Colombia.