Colombia verliest van Zuid-Korea in oefeninterland

Het Colombiaanse elftal heeft dinsdag in een vriendschappelijk duel verloren van Zuid-Korea. De Koreanen versloegen de Colombiaanse ploeg met 2-1.

Dinsdag speelde Colombia een oefeninterland in Seoul, Zuid-Korea. Het Colombiaanse elftal had moeite met het stugge spel van Zuid-Korea en moesten het eerste doelpunt al in de 17e minuut incasseren van Son Heung-Min. In het begin van de tweede helft maakte Luis Díaz de gelijkmaker, maar Zui-Korea hield de score niet lang op gelijk. Lee Jae Sung maakte in het Seoul World Cup Stadion het winnende doelpunt voor Zuid-Korea. Colombia had geen antwoord meer op de stugge verdediging van de Koreanen, waardoor de stand op 2-1 bleef staan.

Opmerkelijk was het debuut van Luis Manuel Orejuela. De 23-jarige rechtsback die bij Ajax flopte wordt door de Amsterdamse club verhuurd aan Cruzeiro en kwam daar tot op heden vier keer aan bod. Orejuela mocht van bondscoach Carlos Queiroz negentig minuten meedoen in de oefeninterland.