Colombia verslaat koploper Ecuador in Barranquilla

Dinsdag om 14.30 uur lokale tijd speelde Colombia in Barranquilla een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador.

In de eerste minuut creëerde Colombia al meteen kansen maar kon niet de defensie van Ecuador doorbreken. Colombia bleef vooral het eerste half uur kansen creëren. Na een kwartier spelen scoorde Carlos Bacca het eerste doelpunt voor de Cafeteros vanuit een mooie voorzet van James Rodriguez.

Nog geen acht minuten later was Bacca weer actief in de voorhoede, maar schoot recht op de doelman af. Real Madrid middenvelder, James Rodriguez, was een belangrijke schakel voor het creatieve spel van het Colombiaanse elftal. Alhoewel hij voor veel ruimte en creativiteit zorgde, was hij in de 26e minuut wat zelfingenomen door vanuit een snelle sprint zelf op het doel te schieten, terwijl Bacca en Cuadrado vrij stonden.

Na de drinkpauze die was ingelast vanwege de hitte in Barranquilla, was er nog een kans voor James Rodriguez, maar had niet het geluk en werd geblokt door de Ecuadoraanse doelman Alexander Dominguez.

In de tweede helft waren de Colombianen er weer snel bij met een tweede doelpunt van Sebastian Perez. Uit een kapbeweging maakte Edwin Cardona zich vrij van de verdediging, waardoor hij een voorzet kon maken richting het doel. De nummer 13 van het Colombiaans elftal kwam op het juiste moment binnen en tikte de bal in het doel van Ecuador.

In de 67e minuut kopte Arias de bal ver vooruit waardoor James Rodriguez een voorzet kon maken naar Cuadrado, die de bal vervolgens naar Bacca tikte en hij zijn tweede goal scoorde.

De Cafeteros speelden een sterke wedstrijd maar konden een tegengoal van Ecuador, die vanuit een vrije trap werd genomen, niet weerhouden. Colombia eindigde met een 3-1 overwinning tegen de Ecuadoranen.

¿No los ha visto? Estos son los goles con los que Selección Colombia – FCFSeleccionCol venció a Ecuador 3-1 #VamosColombia