Colombia verslaat Peru in oefeninterland

Colombia kan met een flinke dosis zelfvertrouwen naar de Copa America 2019 gaan. Het Colombiaanse elftal won ook de tweede oefeninterland tegen Peru.

De Colombiaanse selectie speelde zondagavond in Lima, Peru, een vriendschappelijk duel tegen buurland Peru. In een stevig duel viel het eerste doelpunt in de 23e minuut. Op aangeven van James Rodriguez wist Mateus Uribe uit een chaotische situatie de bal in het Peruaanse doel te koppen. Alhoewel in eerste instantie de grensrechter voor buitenspel vlagde werd het doelpunt uiteindelijk goedgekeurd.

In de tweede helft moesten de Peruanen met 10 man verder vanwege een rode kaart voor Yotún, die betrokken was bij een opstootje. In de 65e minuut was wederom Mateus Uribe, die een doelpunt scoorde voor Colombia. De centrale middenvelder van de Mexicaanse club América kopte de bal op aangeven van Medina hard het doel in. In de extra tijd sloot Duván Zapata de score met 0-3 af. De topscorer van de Italiaanse club Atalanta Bergamo kreeg vlak voor het doel de bal op aangeven van Roger Martinez en schoot hem langs de Peruaanse doelman.

Bondscoach Carlos Queiroz en het Colombiaanse elftal, die vorige week ook al van Panama wonnen, zullen vol zelfvertrouwen de Copa America in gaan. Het toernooi wordt van 14 juni tot 7 juli gehouden in Brazilië. De Colombiaanse ploeg speelt in poule B tegen Argentinië, Paraguay en Qatar. Het Colombiaanse elftal zal zijn eerste wedstrijd spelen op 16 juni (00:00 Nederlandse tijd) tegen Argentinië in het stadion Arena Fonte Nova in Salvador Bahía.