Colombia verslaat VS en pakt derde plaats in Copa América

Zondag speelde Colombia tegen de Verenigde Staten voor de 3e en 4e plaats van de Copa América Centenario. De Colombianen eindigden als derde in de troostfinale dankzij een doelpunt van Carlos Bacca.

In de openingswedstrijd speelden beide teams ook tegen elkaar waarvan de winst naar Colombia ging met een 0-2 score.

In het University of Phoenix Stadion in Glendale speelden beide landen op de aanval waardoor beide ploegen veel kansen creëerden. Het enige doelpunt kwam van AC Milan-speler Carlos Bacca. De voorzet kwam van James Rodirguez en kwam bij Arias terecht die vervolgens de bal voor Carlos Bacca kopte.

Carlos_Bacca_Scoort_Tegen_VS

De verenigde Staten ging op jacht naar de gelijkmaker en raakte daarbij een keer de paal. De Amerikaan Dempsey kwam dichtbij de gelijkmaker door een vrij trap. Doelman Ospina was de reddende engel en wist de bal tegen te houden. Juan Cuadrado zocht in de 60ste minuut het doel op maar raakte de lat. Veel kansen voor beide partijen maar het bleef uiteindelijk bij een 0-1 overwinning voor de Colombianen.

In blessuretijd werd Santiago Arias met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd na een opstootje met de Amerikaan Michael Orozco. Orozco moest het veld met direct rood verlaten.

De finale van de Copa América Centenario gaat, net als vorig jaar, tussen Chili en Argentinië. De finalewedstrijd begint zondagnacht om 02.00 uur.