Colombia wint van Polen en houdt kans op achtste finales WK

Colombia speelde vandaag zijn tweede poulewedstrijd in Kazan tegen Polen. Het Colombiaans elftal, dat moest winnen na hun nederlaag tegen Japan, speelde gedreven en wist de polen met een 0-3 zege uit te schakelen.

In de basis verscheen  James Rodríguez weer helemaal fit op het veld en had een belangrijke aandeel in de wedstrijd. Polen en Colombia speelden de eerste helft in een vrij hoog tempo en waren angstig om fouten te maken. Gaandeweg kwam de dreiging vooral van de Colombianen en Polen bezweek onder de groeiende druk. Vijf minuten voor rust brak de nerveuze spanning door een doelpunt van de boomlange Yerry Mina. Een kort genomen hoekschop werd door Juan Fernando Quintero bezorgd bij James Rodriguez die vervolgens een subtiele voorzet gaf aan Mina. De Colombiaan torende boven doelman Wojciech Szczesny uit en kopte de 1-0 binnen.

In de twee helft werd de wedstrijd beslist door Radamel Falcao. Het was zijn eerste treffer op een WK en het betekende de definitieve uitschakeling van de Polen. Op aangeven van Quintero schoot El Tigre met buitenkant rechts de bal strak in het doel.

Cuadrado deed er nog een schepje boven op door een derde treffer te maken. De buitenspeler werd vanaf eigen helft bediend door een meesterlijke voorzet van James Rodríguez en maakte oog in oog met Szczesny daarna geen fout. De wedstrijd eindigde met een -0-3 zege en geeft de Colombianen weer hoop na een valse start.

Colombia komt door de overwinning op drie punten te staan en heeft een plek in de achtste finales nog in eigen hand. De Colombiaanse ploeg, die vier jaar geleden in de kwartfinales werden uitgeschakeld door Brazilië, moeten op 28 juni dan wel winnen van Senegal.