Colombia wint zeven prijzen tijdens Lo Nuestro Awards

De Colombiaanse artiesten J Balvin, Maluma, Shakira en Carlos Vives schitterden op het gala van Lo Nuestro 2017 waar hun talenten werden erkend met maar liefst zeven awards.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Miama de Lo Nuestro Awards gehouden, een Spaanstalige muziekgala waar awards worden uitgereikt voor het beste van de Latijns-Amerikaanse muziek.

In de American Airlines Arena won J Balvin de belangrijkste prijs van het gala, de topartiest van het jaar. Vorig jaar won de Colombiaanse reggaetonartiest ook al deze prijs. Dezelfde avond viel J Balvin nogmaals in de prijzen. Hij kreeg ook nog een award voor beste mannelijke artiest.

Hoewel hij niet had verwacht nogmaals topartiest van het jaar te worden, aarzelde hij niet om in zijn speech een saamhorige boodschap over te brengen. J Balvin zei: Het is een goed moment voor Latinos om nog vaker samen te komen”, refererend naar Donald Trump, die een muur wil bouwen tussen de V.S. en Mexico om illegale immigratie te stoppen.

Shakira en Carlos Vives wonnen met hun gezamenlijk nummer “La Bicicleta” drie awards: single van het jaar, video van het jaar en lied van het jaar.

De Colombiaanse reggaetonartiest Maluma ging met twee awards naar huis. Hij won een award in de categorie beste urban album van het jaar voor zijn album “Pretty Boy / Dirty Boy” en een award voor artiest van het jaar in de categorie Urban.

Naast J Balvin lieten ook Carlos Vives en Silvestre Dangond hun stem horen. Carlos Vives presenteerde zijn nieuw nummer “Al filo de tu amor” en Silvestre Dangond sloot het gala af met zijn nummer ‘Ya no me duele más’.

Bron :
eluniversal.com.co