Colombiaans elftal pakt belangrijk punt tegen Brazilië

Op de zestiende speeldag van de kwalificaties voor het WK voetballen stonden Colombia en Brazilië dinsdag tegenover elkaar. In het Estadio Metropolitano Roberto Meléndez in Barranquilla scoorden beide teams een doelpunt en bleef het bij een gelijkspel.

Brazilië, die met 36 punten uit 15 wedstrijden al zeker is van een WK-ticket, stond toch met een sterk team op het veld. Sterspeler Neymar werd niet bespaart en moest in Barranquilla aan de bak. Bij Colombia stonden voormalig Ajaxspeler Davinson Sánchez en PSV-er Santiago Arias in de basis. James Rodriguez, die vorige wedstrijd niet meedeed vanwege een blessure, stond nu in de basis om de superspits van Monaco, Radamel Falcao, te versterken.

In de eerste helft domineerde Brazilië, maar de scherpte mistte bij Neymar en co. Aan het eind van de eerste helft leek een koppige hond, die de wedstrijd enkele minuten verstoorde, de concentratie bij de Colombianen te verstoren. Vlak daarna kwam Brazilië op voorsprong door een doelpunt van Chelsea-speler Willian. Na een lange trap van Dani Alves legde Neymar de bal terug op de rand van het zestienmetergebied. Willian nam de bal in een keer schitterend op de slof en knalde de openingstreffer in het doel van Colombia.

In de 56ste minuut maakte Radamel Falcao de gelijkmaker. Na een combinatie met James Rodríguez gaf PSV’er Arias een schitterende voorzet. De spits van Monaco maakte hier dankbaar gebruik van en kopte overtuigend raak. Even later kwam James Rodriguez nog dicht bij een twee Colombiaanse goal, maar zijn sluwe vrije trap stuitte op de binnenkant van de paal. Terwijl iedereen een voorzet verwachtte, besloot de nieuwe aanwinst van Bayern München zijn vrije trap ineens op doel te schieten.

Dankzij het gelijkspel blijft Colombia voorlopig tweede in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone. De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Rusland. De nummer 5 speelt een play-off tegen Nieuw-Zeeland, de winnaar van de Oceanische zone.