Een bezoek in het kampement van de FARC (video)

Ze zijn Colombia’s langst opererende guerrilla-groep. Sinds 1964 vecht de FARC tegen de regeringstroepen en voeren aanslagen uit in het langst lopende conflict van Latijns-Amerika. Zij willen nu vrede. Correspondent Toby Muse neemt u mee naar de plaats waar hij het “Farclandia” noemt.

Toby Muse reist diep in de Colombiaanse jungle naar een kampement van de FARC. Hij trekt door gebieden die voorzien zijn van ondergrondse bunkers en zelfs van een volleybalveld. Hij observeert ook het dagelijks leven op een basis.

Toby interviewt de leden van de veelbesproken maar over de weinig geziene rebellengroep. De FARC, of ​​de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia, naderen momenteel bijna het einde van de vredesbesprekingen met de Colombiaanse regering, die begonnen in 2012. Als beide kanten tot een akkoord kunnen komen, zullen ze hun wapens neerleggen zegt de FARC.

De regering en de FARC hebben op een aantal belangrijke punten overeenstemming gevonden met als doel het ondertekenen van een vredesakkoord in maart 2016. De guerrilla’s en militairen werken nu al samen om landmijnen te ontmantelen die door de FARC zijn geplaatst. De FARC heeft ook beloofd om te stoppen met het gebruik van kindsoldaten, iets dat Toby Muse ook in deze video aankaart.

Bekijk hieronder de zeldzame opname van een kamp van Colombia’s grootste guerrillaleger.