Falcao keert weer terug in het Colombiaans elftal

Radamel Falcao, scherpschutter van AS Monaco, keert na een jaar van afwezigheid weer terug in het Colombiaanse voetbalelftal.

Radamel Falcao heeft het vertrouwen gewonnen van bondscoach Jose Pekerman door zijn goede resultaten met zijn club AS Monaco. De Colombiaan scoorde deze week nog twee maal voor zijn club in een Champions League duel tegen CSKA Moskou.

De voormalige speler van Manchester United, Chelsea en Atlético Madrid heeft het WK 2014 en de Copa America in 2016 gemist door een blessure en heeft nauwelijks gespeeld in de Premier League. Falcao alias “El Tigre” speelde het laatst voor Colombia op 13 oktober 2015 tegen Uruguay in Montevideo, waar het Colombiaans elftal verloor met een 3-0 nederlaag.

Vrijdag kreeg Falcao te horen dat hij is toegevoegd aan de selectie van Colombia. Via Twitter deelde hij zijn vreugde: “Gelukkig om mijn land weer te vertegenwoordigen. Het is een kans dat ik met veel enthousiasme aanpak.

José Pekerman heeft nog een nieuwe aanwinst toegevoegd aan zijn selectie. Het gaat om de 23-jarige Miguel Borja spelende bij Atlético Nacional. De aanvaller is op dit moment de topscorer van zijn club en speelde in het Colombiaans Olympisch elftal.

Colombia gaat de confrontatie aan met Chili op donderdag 10 november om 15.30 uur (lokale tijd) in het Roberto Meléndez Stadion in Barranquilla. Op dinsdag 15 november speelt Colombia tegen Argentinië in het San Juan del Bicentenario Stadion in San Juan, Argentinië.

De selectie voor de laatste kwalificatieronde van dit jaar: