Fernando Gaviria wint ook vijfde etappe in Giro

Fernando Gaviria heeft woensdag zijn tweede ritzege op zijn naam geschreven in de Giro d’Italia 2017. De 22-jarige Colombiaan was de meest explosieve sprinter in de vijfde etappe en troefde de Italiaan Jakub Mareczko af in de massasprint.

De vijfde etappe van de Ronde van Italië (159 km) bestond tijdens de laatste rit op Sicilië uit slechts twee renners. Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) en Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) verlieten de kopgroep, maar wisten dat ze tegen de sprintersploegen geen enkele kans hadden. Zij werden al ruim voor de streep ingehaald, waardoor het peloton zich voor een massasprint kon opmaken. Fernando Gaviria van Quick-Step Floors toonde zich in de straten van Messina de snelste in de massasprint. De Colombiaan finishte als eerste gevogld door Jakub Mareczko (Wilier Triestina – Selle Italia) en Sam Bennett (Bora – Hansgrohe).

Het is voor de wielrenner uit La Ceja al de tweede overwinning in de Giro d’Italia 2017. Hij pakte de derde etappe van de Giro en tevens zijn eerste in zijn loopbaan.

In de vierde etappe had Gaviria het moeilijk op het eiland Sicilië en eindigde als 160ste. Alhoewel hij de derde en vijfde etappe op zijn naam heeft weten te schrijven staat hij nu op plaats 111 in het algemene klassement. Beste Colombiaan in het algemeen klassement is Nairo Quintana (Movistar Team) met een zevende plek gevolgd door zijn ploeggenoot Winner Anacona op plaats 30.