Gestolen kunstwerk Fernando Botero teruggevonden

Het gestolen beeldje van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero dat in een Parijse galerie werd gestolen  is weer teruggevonden.

Het beeld La Maternidad ter waarde van 425.000 euro werd op 4 november gestolen uit de Parijse Galerie Bartoux. Een man liep eenvoudig uit de galerij met het beeld van 10 kilo onder zijn arm.

Opmerkelijk aan deze roof is dat de galerij midden in een zwaar beveiligde wijk ligt. De galerie ligt tussen de ambassades van Groot-Brittannië en Japan, het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Elysée, de ambtswoning van de pre­sident. Die buurt is sinds de aanslagen super beveiligd.

Er zijn twee verdachten opgepakt waarvan een in hechtenis is. Het gaat om een man in de vijftig die al meerdere kunstroven heeft gepleegd. Hij wordt verdacht van het stelen van een pre-Colombiaans beeld uit een Parijse galerie en van een bronzen stuk van Alberto Giacometti tijdens een receptie op de Champs-Elysees in oktober.

Het kunstwerk van Botero werd gevonden bij een familielid van de dief. De familielid wordt beschuldigd van het ontvangen van gestolen goederen.