Grootste rockfestival van Colombia: Rock al Parque 2017

Dit weekend vindt er het grootste rockfestival van Colombia plaats. Bogotá is drie dagen lang het Mekka van de nationale in internationale rockmuziek. De 23ste editie van het rockfestival Rock al Parque gaat van start in het Simon Bolivar park.

Het programma van Rock al Parque is gevuld met 24 internationale bands, 16 nationale en 25 uit Bogotá. Nationale bands zoals Occultus uit Cali, Alcoholic Force uit Pasto, Carnivore Diprosopus (band van Colombianen uit het buitenland), Organismos uit Medellín, Reencarnación uit Medellín en Darkness uit Bogotá, zullen deze dagen het podium betreden.

Uit de internationale rockwereld zijn onder andere Obituary uit de V.S., Panteón Rococó uit México, Los Tres uit Chili, Motor uit México en Mon Laferte uit Chili aanwezig.

Het festival heeft met zijn karakter ook de aandacht getrokken van internationale festivalgangers. De website Fest300, die aangeeft waar ’s werelds beste festivals zijn, heeft ook Rock al Parque in zijn ranking opgenomen.

Het grootste gratis rockfestival in Latijns-Amerika en tevens het grootste rockfestival van Colombia duurt tot en met 3 juli.