Grote tentoonstelling van Fernando Botero in Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal in Rotterdam staat komende zomer in het teken van de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. De tentoonstelling Botero Celebrate Life! omvat ruim honderd schilderijen, tekeningen en pastels.

Deze zomer brengt de Kunsthal een groot retrospectief van de wereldberoemde kunstenaar Fernando Botero. Geselecteerd uit Botero’s eigen collectie laat de tentoonstelling een overzicht zien van de door hemzelf meest geliefde werken uit zijn omvangrijke carrière. De tentoonstelling brengt ruim honderd schilderijen, tekeningen en pastels bij elkaar. Het is de eerste keer dat er in Nederland zo veel van Botero’s schilderijen te bewonderen zijn.

Te zien zijn schilderijen van Colombiaanse landschappen, het op zijn jeugdherinneringen geïnspireerde leven in Latijns Amerika en reproducties van klassieke meesters in de zo herkenbare Botero stijl. Ook stierenvechten en het circus zijn thema’s die in de werken aan bod komen. Een terugkerend element zijn de gezwollen lichamen van zijn personages, die ondanks hun omvang bijna gewichtloos aandoen. De kunst van Botero is toegankelijk en heeft nu eens een komisch en dan weer een ontroerend of choquerend effect op de toeschouwers. De Kunsthal is trots dat zij, na Beijing en Shanghai, het werk van één van de meest prestigieuze levende schilders van deze tijd in Rotterdam kan tonen.

Signeersessie

Op zaterdag 2 juli is Fernando Botero in de Kunsthal Rotterdam. In het Auditorium vindt een artist talk met de kunstenaar plaats en zal Fernando Botero de tentoonstellingscatalogus signeren. (bron: Kunsthal Rotterdam)

The First Lady, 1989 Dancer at the barre, 2001