Colombia strandt in de halve finale door verlies tegen Chili

Colombia speelde donderdag in het Soldier Field Stadion in Chicago de halve finale van de Copa America Centenario tegen Chili. Het Colombiaanse elftal kon zich niet weren tegen de snelle doelpunten van Chili en verloren de wedstrijd met 0-2.

Een vroege voorsprong was er voor de Chilenen door een doelpunt in de zevende minuut van Aránguiz. Nog geen 4 minuten later viel het tweede punt voor Chili, dat werd gescoord door Fuenzalida. Arsenal-speler Alexis Sanchéz schoot de bal tegen de paal, waardoor de bal weerkaatste voor de voeten van de Chileen Fuenzalida en vervolgens scoorde.
Colombia kon zich niet herstellen van de harde klap en creëerde te weinig kansen. Voor de rust kwam er nog een mooi schot van de defensieve middenvelder Carlos Sanchéz maar werd tegen gehouden door doelman van Chili, Claudio Bravo.

De tweede helft werd meer dan tweeënhalf uur uitgesteld vanwege hevige weersomstandigheden. Het publiek werd geadviseerd de tribunes te verlaten vanwege de storm en onweer. Op een kletsnat veld werd de wedstrijd weer hervat en mochten de supporters de tribunes weer betreden.

Colombia speelde snel spel en liet ondanks de achterstand nog vechtlust zien. De scheidsrechter gaf de Colombianen nog een extra nederlaag door in de 57ste minuut Carlos Sanchéz zwaar te bestraffen met een gele kaart. De Colombiaan had al een gele kaart staan van de eerste helft en moest met rood het veld verlaten. Ondanks een man minder creëerde de Colombianen wel kansen maar misten de afwerking.  De Colombiaanse verdediging, die in het begin van de wedstrijd gaten liet vallen, hield goed stand tegen de Chilenen. Bondscoach Pekerman zette in de achtste minuut nog een extra spits in door Juan Cuadrado te wisselen voor Carlos Bacca. De extra kracht voorin mocht niet helpen waardoor de wedstrijd eindigde in 0-2 voor Chili.

De finale van de Copa America Centenario wordt zondag gehouden tussen Chili en Argentinië. Colombia mag zich 25 juni nog een keer bewijzen in de strijd om de derde en vierde plaats tegen de Verenigde Staten.