Juan Pablo Montoya wint Race of Champions

Juan Pablo Montoya heeft zaterdag in Miami de Race of Champions gewonnen. In zijn debuut in het evenement de Race of Champions, dat voor het eerst dit jaar in het Amerikaanse Miami plaats vond, ging de Colombiaan meteen met de hoofdprijs aan de haal.

In de Race of Champions meten racepiloten uit verschillende takken van de autosport zich jaarlijks met elkaar. Ze rijden wedstijd één tegen één waarbij ze ieder met dezelfde wagen rijden. Elke ronde wordt er met een andere, telkens erg spectaculaire, wagen gereden.

Montoya klopte in Marlins Park in de finale Tom Kristensen, negenvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans. De 41-jarige voormalige Formule 1-piloot Montoya, die nu in de Verenigde Staten racet, leek de finale zelfs met twee vingers in de neus te hebben gewonnen. Hij klopte Kristensen tweemaal.

In de halve finale was er voor de dubbele ex-Indy 500-winnaar meer spanning in het spel. In een spannend duel met Felipe Massa won Montoya wel met 2-0, maar niet zonder dat de voormalig F1-rijder een tijdstraf kreeg voor het raken van de muur.

“Ik ben door het dolle heen. Ik heb nooit eerder aan dit event deelgenomen en mijn vrouw zei dat ik beter zou racen indien ik wenste deel te nemen,” zei een dolgelukkige Montoya. “Je gaat van een rallywagen naar een buggy en een KTM, het is echt te gek!”