KLM-passagiers gestrand in Cartagena

Passagiers van een KLM-vlucht vanuit Cartagena naar Amsterdam zitten al twee dagen vast in Colombia vanwege technische problemen met het vliegtuig.

Vlucht KL749 Bogotá-Amsterdam vertrok zaterdagmiddag om 15.53 uur plaatselijke tijd naar Cartagena waar de Boeing 787-9 om 17.28 uur landde. Het vliegtuig met plaats voor 294 passagiers zou om 18.15 uur doorvliegen naar Nederland maar technische problemen verhinderden dat.

Volgens een van de passagiers zou het gaan om de airco die niet goed zou functioneren. Er moesten nieuwe onderdelen worden ingevlogen, maar uiteindelijk vliegt het toestel helemaal niet meer en moeten de passagiers wachten op een nieuwe vlucht.

‘We zouden zondagochtend aankomen op Schiphol, dat wordt nu dinsdagavond’, meldt de passagier aan AT5. Hij was voor zijn werk voor WarChild in Colombia. ‘We zijn wel opgevangen in goede hotels. Maar ik moest via social media vernemen dat onze vlucht was geannuleerd, terwijl we hier niks hoorden. Ik ben er nu wel klaar mee. Vooral die onduidelijkheid was heel vervelend.’

,,KLM betreurt het ongemak voor de passagiers. Zij zijn allemaal ondergebracht in hotels en overgeboekt op andere vluchten. Daardoor vertrekt het toestel van vlucht KL749, dat inmiddels is gerepareerd, omstreeks middernacht Nederlandse tijd vrijwel leeg naar Amsterdam”, zegt woordvoerder Lisette Ebeling Koning tegenover het AD.

De reguliere vlucht van Colombia naar Amsterdam vertrekt volgens haar morgenmiddag en -avond Colombiaanse tijd uit respectievelijk Bogota en Cartagena en komt woensdagmorgen aan op de luchthaven van Schiphol.

Bron :

AT5/AD