Medellín bekroond tot beste stedentrip van Zuid-Amerika

De Zuid-Amerikaanse World Travel Awards Ceremonie werd vrijdag gehouden in Lima, Peru. De World Travel Awards (WTA) kan gezien worden als de Oscar van het toerisme. Medellín viel in de prijzen en werd uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Zuid-Amerika.

In de categorie Zuid-Amerika’s “Leading City Break Destination 2016” (de beste stedentripbestemming ) won Medellín een World Travel Award. Vorig jaar ging de Award naar Bogotá.

Dit is de eerste keer dat Medellin wint in de categorie van het recreatieve toerisme. De stad werd in 2014 en 2015 gekozen als de beste bestemming voor evenementen en vergaderingen in Latijns-Amerika. Deze prijs was dit jaar weggelegd voor Lima.

De CEO van de World Travel Awards, Sion Rapson, zei dat Medellín werd verkozen boven de genomineerden bestemmingen zoals Rio de Janeiro, Buenos Aires, Santiago en Montevideo, dankzij de attributen van een rijke cultuur, vriendelijke mensen, het eten, de diversiteit aan entertainment en het aangename klimaat.

Medellín was ook dit jaar genomineerd in de categorieën beste bestemming voor zakentoerisme, echter werd  Guayaquil, Ecuador bekroond met deze Award.