Miguel Ángel López pakt tweede etappezege in Vuelta

Miguel Ángel López heeft de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De 23-jarige Colombiaan reed na een 129,4 kilometer zware bergrit tussen Alcala la Real en Alto Hoya de la Mora in de Sierra Nevada solo over de streep.

De Colombiaan was samen met Alberto Contador weggereden op de voorlaatste klim. Op de laatste klim reed hij weg bij de Spanjaard en zou solo aankomen. De wielrenner van Astana bleef zondag de groep met favorieten op de beklimming van de Alto Hoya de la Mora in de Sierra Nevada ruim een halve minuut voor en finishte voor de Rus Ilnoer Zakarin en Wilco Kelderman. Eerder had Miguel Ángel López ook al de bergetappe naar Calor Alto gewonnen.

López staat achter zijn landgenoot op de zesde plaats in het algemeen klassement. López staat +2:51 achter de rode truidrager Chris Froome en Esteban Chavez +2:39 achter de Brit.

Maandag genieten de renners van een rustdag in deze Ronde van Spanje. Dinsdag gaat de Vuelta verder met een individuele tijdrit over 40 kilometer.