Miguel López pakt podiumplaats Ronde van Spanje

De 73e editie van de Vuelta a España eindigde zondagavond met een triomfantelijke eindrace van Simon Yates door Madrid. De Britse wielrenner had genoeg punten veilig gesteld om ook in de laatste etappe winnaar te blijven in het algemeen klassement.

Simon Yates, wielrenner van Mitchelton-Scott won zijn eerste grote titel op 26 jarige leeftijd. Zijn beste prestatie was de zesde plaats in de Vuelta van 2015 en in de Tour de France werd hij vorig jaar zevende.

Colombia had opnieuw een podiumplaats door Miguel Ángel López (Astana) die een derde plaats wist te veroveren in het algemeen klassement.

“Supermán” López vierde zijn tweede podiumplaats in een grote wielerwedstrijd, beide dit jaar, waar hij ook derde werd in de laatste Giro d’Italia.

Naast López hadden nog twee Colombiaanse wielrenners een plaats in de top tien van de Ronde van Spanje. Rigoberto Urán eindigde op de zevende plaats op 6’07 van Yates, terwijl Nairo Quintana achtste werd op 6’51 van de Brit.