Quintana wint Ronde van Romandië

Nairo Quintana heeft zondag de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Colombiaan in dienst van Movistar wist zijn leiderstrui in de slotrit overtuigend te verdedigen. De laatste etappe werd gewonnen door de Zwitser Michael Albasini.

Na zes dagen fietsen in de Zwitserse regen is Nairo Quintana de winnaar geworden van de Ronde van Romandië. Quintana haalde genoeg tijd binnen door de tweede etappe te winnen. Hij won die etappe na een besluit van de jury; Zakarin werd gedeclasseerd na onregelmatig sprinten. De tijdswinst zorgde er voor dat hij zonder zorgen de slotdag door kon. Twee cols van derde categorie in de eerste wedstrijdhelft vormde geen bedreiging meer voor Quintana, die probleemloos de eindzege veiligstelde. De Colombiaan stak eerder dit seizoen ook al de Ronde van Catalonië op zak.

Quintana sloot de twee tijdritten van 4 en 15 kilometer ook goed af. Hij eindigde respectievelijk als achttiende en zesde. Zijn grootste concurrent, de Brit Chris Froome, zag zijn klassement al vroeg deze week in rook opgaan door een lekke band en verloor meer dan zeventien minuten.