‘s Werelds grootste muurschildering getekend met potlood

Colombia heeft er een nieuwe muurschildering bij, maar dan wel de grootste die ooit getekend is met behulp van potloden .

De gigantische muurschildering is een initiatief van de 24-jarige Julián Martínez uit Roldanillo in het departement Valle. In zijn woonplaats heeft de jonge kunstenaar met zijn team een muurschildering gemaakt met alleen maar potloden.

 

Gewapend met duizend potloden, een doos puntenslijpers en drie steigers begon Julián Martínez met de schets op een muur van 12 meter lang en 5 meter hoog. Later raakten zijn vrienden geïnspireerd door zijn werk en helpen hem nu het kunstwerk verder af te maken.

Het is ’s werelds grootste muurschildering gemaakt met potloden en laat een oude man en een jonge vrouw zien die naar een diamant kijken.

Julian begon 30 december met zijn kunstwerk en verwacht het in 15 dagen te zullen afronden. “Ik denk dat we nog eens duizend potloden nodig hebben om het af te maken. Ik ben ontzettend verwend met de extra hulp van mijn vrienden. Uiteindelijk zal het een mooi cadeau zijn voor de gemeente”, aldus Julián Martínez.