Sánchez gaat voor recordbedrag naar Tottenham Hotspur

Davinson Sánchez (21) vertrekt naar de Premier League. Ajax heeft een akkoord bereikt met Tottenham over de Colombiaanse verdediger.

Ajax meldt dat het veertig miljoen euro incasseert voor de verdediger. Dit bedrag kan oplopen tot 42 miljoen euro. Nooit eerder werd een speler voor zo’n hoog bedrag weggekocht uit de Eredivisie. Daarmee is Sánchez in één klap de duurste speler die de Eredivisie heeft verlaten.

“Ik wil de trainer, het management, de spelers en supporters van Ajax erg bedanken”, zei Sánchez op de website van zijn nieuwe club.

“Dit is voor mij een mooie stap om mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben erg blij dat ik ga tekenen bij zo’n grote club als Tottenham Hotspur. Ik kijk ernaar uit om met trainer Mauricio Pochettino en mijn nieuwe teamgenoten te mogen werken.”

De club uit Amsterdam nam de centrale verdediger vorig jaar zomer voor ongeveer vijf miljoen euro over van Atlético Nacional, de club uit zijn geboorteland. In Amsterdam groeide de verdediger snel uit tot een rots in de branding. In 46 officiële duels voor Ajax maakte hij zes doelpunten. Zijn contract bij Ajax liep nog door tot medio 2021.