Sergio Luis Henao wint Colombiaans kampioenschap op de weg

Sergio Henao mag zichzelf het komende jaar de nationale kampioen van Colombia noemen. Hij heeft zich zondag tot Colombiaans kampioen op de weg gekroond.

De 29-jarige Henao, wielrenner van Team Sky, kwam na 239 kilometer als eerste solo over de streep in de hoofdstad Bogota. Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) moest, na de tijdrittitel van afgelopen vrijdag, deze keer genoegen nemen met de tweede plaats. Oscar Adalberto Quiroz (GW-Shimano) eindigde als derde.

Bij afwezigheid van Esteban Chaves, die de wedstrijd vanwege knieproblemen aan zich voorbij moest laten gaan, bleek Henao na bijna zes uur koers de sterkste in de wegwedstrijd. Pantano kwam op 49 seconden als tweede over de finish en bleef daarmee Oscar Quiroz en Darwin Atapuma nipt voor.

Vorig jaar kwam Henao net tekort voor de nationale titel. De renner van Sky werd toen op drie seconden tweede achter Edwin Avila. Voor Henao is het na ritzeges in de Ronde van het Baskenland (2013) en de Ronde van Polen (2015) zijn derde overwinning in het shirt van Team Sky.

Bron :
wielerupdate/nieuwsblad.be