Shakira komt met nieuw album El Dorado

Shakira komt na drie jaren weer met een nieuw album. Via social media kondigde de Colombiaanse popster aan haar miljoenen volgers dat haar nieuwe album “El Dorado” eind deze maand verschijnt. Het is de opvolger van de plaat Shakira uit 2014.

“Ik ben zo blij aan te kunnen kondigen dat mijn nieuwe album El Dorado op 26 mei verschijnt”, schreef Shakira in haar bericht op Instagram.

In een recente Twitter-uitwisseling vertelde de zangeres al dat ze aan een nieuw album werkte, waarop veel persoonlijke liedjes staan. “Ik heb veel nummers opgedragen aan de vader van mijn kinderen”, zei de superster in een interview. De Colombiaanse zangeres is getrouwd met FC Barcelona voetballer Gerard Piqué, met wie ze twee zoontjes heeft.

Een nummer dat op het nieuwe album staat en Shakira schreef voor Piqué schreef, kennen we al. Me Enamoré verscheen vorige maand. “Het gaat over hoe Gerard en ik elkaar hebben leren kennen en hoe we verliefd werden”, vertelde Shakira over het lied. “We hebben allemaal een liefdesverhaal om te vertellen en dit is het mijne.”

Voor haar elfde album is speciaal een website gelanceerd. Op de mobiele versie kun je schatten vinden waar haar nummers worden onthuld die op haar album staan. De titel van het album verwijst naar de mythe van een indianenstam die in Colombia heeft afgespeeld. Spaanse conquistadores geloofden dat er veel goud te vinden was op de bodem van een meer waar de indianen op een vlot hun opperhoofd eerden met goud.

Het Album bevat samenwerkingen met haar landgenoten Carlos Vives en Maluma. De Colombiaanse popster werkte ook samen met Nicky Jam, Black M en Prince Royce.