Street Art Festival Killart kleurt Barranquilla

Zondag sloot Barranquilla haar Street Art festival Killart 2017 af waar zo’n 16 internationale en nationale graffiti artiesten aan hebben deelgenomen. De derde editie van het Killart festival stond dit jaar in het teken van Frankrijk.

Het openlucht museum van de graffitikunst is in de Colombiaanse havenstad Barranquilla extra uitgebreid door de derde editie van het Killart Festival. De wereldberoemde kunstenaar Hopare was op uitnodiging aanwezig op het festival en liet een aantal schitterende muurschilderingen achter in Colombia.

De Fransman bracht voor zijn rit naar Barranquilla al een bezoek aan Bogota en Armenia. In de stad Armenia maakte de Fransman een prachtige muurschildering met zijn typische stijl van  strakke lijnen die opgevuld zijn met verschillende kleuren.

Een van de grootste graffitikunstenaars van Colombia, Guache, nam ook deel aan dit festival en maakte een indrukwekkende muurschildering van een Afro-Colombiaanse vrouw met een baby aan haar borst. Guache, die over de hele wereld actief is met zijn graffitikunsten, vertegenwoordigd met zijn stijl vooral de Afro-Colombiaanse en de inheemse culturen van zijn land.

Het Killart Festival stond dit jaar in het teken van Frankrijk vanwege het jaar van Colombia-Frankrijk 2017. Dit is een samenwerking tussen beide landen waarbij de culturele, educatieve en zakelijke uitwisselingen de banden van de landen moet versterken.