Tweemaal goud voor Pajón en zilver voor Ramírez op BMX World Cup Argentinië

In de zesde en laatste ronde van de wereldkampioenschappen BMX in Santiago del Estero pakt Mariana Pajón haar tweede gouden overwinning dit weekend.

Zaterdag in de vijfde ronde ging de Colombiaanse BMX-ster al als eerste over de streep. Zondag deed Pajón het dunnetjes over en pakte de tweede gouden medaille in Argentinië. Ze pakte zondag de gouden plek in een tijd van 34,753 seconden gevolgd door de Nederlandse Laura Smulders en de Argentijnse Mariana Diaz.

Mariana Pajón is met deze overwinning de eerste persoon in de BMX die tien gouden medailles heeft behaald in de BMX World Cups. De Olympische kampioene zei dat ze zich thuis voelde op de track in Argentinië. Ze won al eerder goud in Santiago del Estero in 2014 en 2015.

Mariana Pajón heeft haar seizoen nog niet afgerond en zal nog schitteren op de Latijns-Amerikaanse BMX Cup in Lima, Peru, op 14 en 15 oktober.

Onder de mannen viel Colombia ook in de prijzen. In de zesde ronde won Carlos Alberto Ramírez Yepes zilver op de supercross achter de Amerikaan Connor Fields.