Tweemaal goud voor Mariana Pajón op WK BMX Argentinië

Mariana Pajon heeft zaterdag goud gewonnen op de tijdrit bij de wereldbekercross in Santiago del Estero. De Colombiaanse eindigde met een tijd van 34.456 seconden boven de Australische Caroline Buchanan die aansloot met een tijd van 34.986 en de Amerikaanse Felicia Stancil eindigde derde met 35.431 seconden.

Zondag pakte Pajón haar tweede goud door de supercross te winnen. In de kwalificaties was zij onverslaanbaar en in de finale was de Olympische kampioene ijzersterk aanwezig. Mede door een goede start hield ze de nummer twee, Stefany Hernández (Venezuela), ver achter zich. De derde plaats ging naar de Amerikaanse Alice Post.

“Ik ben blij om deze finale te winnen, ik hou van dit circuit, hier voel ik me thuis,” zei Pajón, die voor het tweede jaar op rij gekroond werd in Santiago del Estero.

Met dit resultaat leidt Mariana Pajón het algemeen klassement in de World Cup 2015. De Colombiaanse BMX-crosser scoorde 740 punten ten opzichte van de 710 van Alice Post, die tweede staat.