Verhalen over vrede en vrijheid in film “Keep walking Colombia”

In een samenwerking met Bogotá’s Museum van Moderne Kunst (MAMBO) en het Schotse Whiskey-merk Johnny Walker wordt in een indrukwekkende short film menselijke verhalen verteld dat in het teken staat van vrede en vrijheid.

De short film is gemaakt naar aanleiding van de recente ‘menselijke installatie’ van de bekende fotograaf Spencer Tunick.

Het project van de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick verzamelde in juni duizenden mensen naakt op het bekendste plein van Bogotá, Plaza Bolivar, in een oproep voor vrede.

De kunstinstallatie – de grootste die Tunick de voorbije zes jaar maakte – legde de optimistische gemoedstoestand vast van een natie die vecht voor een betere wereld.Het gevecht voor een betere wereld wordt in  de film “Keep walking Colombia” door vijf Colombianen verteld die ondanks hun geschiedenis van conflicten geloven in een betere toekomst.

‘Na een halve eeuw conflict, helpen de Colombianen met hun open geest en onverzettelijke hoop hun land op weg naar vrede en vrijheid’, zegt Claudia Hakim van MAMBO Colombia. ‘Deze verhalen, verteld aan de hand van kunst en film, overstijgen alle politieke, geloofs- of nationalistische overtuigingen. Het zijn verhalen van mensen die bijzonder hard hebben geleden en vastbesloten zijn om de mogelijkheden van een gezamenlijke toekomst te omarmen.’