17 gewonden bij autobomaanslag in Cauca

Ten minste 17 mensen raakten vrijdag gewond bij een autobomaanslag in het departement Cauca in het zuidwesten van Colombia.

De meeste slachtoffers waren gemeentemedewerkers, die gewond raakten toen de bom ontplofte in de buurt van het stadhuis in het district Corinto. Volgens de autoriteiten ging het om een terreuraanslag.

De gewonden worden behandeld in nabijgelegen ziekenhuizen. De ontploffing veroorzaakte grote schade aan omliggende huizen en bedrijven.

President Ivan Duque veroordeelde de aanslag. “Terrorisme is het wapen van lafaards. Ik heb de veiligheidstroepen instructies gegeven om de criminelen te vinden. We zullen het terrorisme meedogenloos blijven bestrijden, waar het zich ook bevindt,” schreef hij op Twitter.

Minister van Defensie Diego Molano Aponte kondigde aan dat hij naar het gebied zou gaan om de aanslag met veiligheidsfunctionarissen te bespreken. 

De aanval werd door de autoriteiten toegeschreven aan de dissidenten van de FARC, die de hele dag in verschillende steden acties hebben ondernomen ter gelegenheid van de sterfdag van Manuel Marulanda Vélez alias ‘Tirofijo’.

Bron :
Foto:publimetro.co