23 leden van Clan del Golfo opgepakt

Een grote tegenslag voor de criminele organisatie Clan del Golfo. Het leger en de politie hebben in verschillende operaties 23 leden opgepakt van een van de grootste drugsorganisaties van het land.

De Colombiaanse generaal Juan Carlos Ramírez zei maandag tijdens een persconferentie dat onder de 23 leden 5 belangrijke leiders bevinden. Volgens Ramírez hebben deze arrestaties niet alleen gevolgen voor de leiding van de groep, maar ook voor de financiën, omdat ze de betalingen voor de doorvoer van cocaïnepasta’s coördineerden.

Hij voegde eraan toe dat er meer dan 30 invallen zijn uitgevoerd waarbij vuurwapens en communicatieapparatuur in beslag zijn genomen. De leden werden in de gemeente Turbo in het departement Antioquia opgepakt. Daarnaast zijn er 13 criminelen gedood in het gebied en zijn er 47 gedemobiliseerd.

De gevangengenomen personen zijn overgedragen aan het bureau van de Colombiaanse procureur-generaal en worden beschuldigd van misdrijven zoals samenzwering om misdaden te plegen met als doel afpersing, poging tot moord, zware moord en diefstal. Als ze schuldig worden bevonden, zouden ze tussen de 18 en 40 jaar in de gevangenis zitten.

Bron :
Foto:Gaula Policía Nacional