320.000 leden van de veiligheidstroepen zullen garant staan voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen

Met de presidentsverkiezingen die aanstaande zondag worden gehouden kondigde de minister van Defensie Diego Molano de veiligheidsmaatregelen aan voor deze dag, door de inzet aan van 20 duizend mannen van de openbare macht, naast de 300 duizend die aan de vorige verkiezingen deelnamen.

“Het democratische plan is erop gericht 320.000 leden van de veiligheidstroepen in te zetten om de verkiezingen van volgend weekend in de tweede ronde te garanderen, dus we hebben ons drie doelen gesteld: dat alle Colombianen naar buiten kunnen gaan en vrij kunnen stemmen,” zei hij.

Bovendien zei hij dat “in de 12.000 stembureaus in het hele land bescherming zal zijn voor, tijdens en na de verkiezingen”. Hij voegde eraan toe dat “de 20.000 extra manschappen van het leger en de politie zijn opgenomen om speciale controleposten te gaan beschermen, waar naar gelang van de resultaten, mogelijke gewelddadige acties, blokkades of vandalismeacties kunnen ontstaan”.

“Er is informatie van inlichtingendiensten en ook op sociale netwerken, die bedreigend is, om die redenen worden er extra manschappen ingezet”, zei hij. Hij zei ook dat leden van de veiligheidstroepen reeds zijn ingezet “vooral op die punten waar zich een gewelddadige actie zou kunnen voordoen, maar ook preventief, wanneer wij reeds weten dat er aanwijzingen en inlichtingen zijn dat zij trachten een of andere daad te stellen die in strijd is met de grondwet en de wet, er direct ingegrepen kan worden en er ook gerechtelijke procedures zullen zijn”.

Tot slot voegde minister Molano eraan toe dat “wij de afgelopen weken verscheidene veiligheidsraden hebben gehouden, waarvan sommige gespecialiseerd waren in verkiezingsaangelegenheden, waar bedreigingen of informatie over verkiezingsdwang zijn ontvangen, en in deze gebieden hebben wij de inspanningen van de veiligheidstroepen verdubbeld”.

Bron :
Foto:rcnradio.com