45% van guerrillabeweging ELN is in Venezuela gevestigd

De marxistische guerrillagroep ELN is actief op Venezolaans grondgebied met de goedkeuring van de socialistische dictatuur van Nicolas Maduro, dat zegt de Colombiaanse generaal Luis Fernando Navarro.

Volgens generaal Luis Fernando Navarro opereert momenteel 45% van de terroristische groepering ELN (Nationaal Bevrijdingsleger) vanuit Venezuela.

Generaal Navarro heeft verklaard, dat zij zich inspannen om het exacte aantal troepen in dat land te bepalen.

Meer dan duizend van de 2.300 guerrillastrijders die door het Colombiaanse ministerie van Defensie zijn geïdentificeerd, zouden zich op Venezolaanse bodem bevinden.

Volgens generaal Navarro worden deze mannen gemobiliseerd in grensstaten zoals Zulia, Apure en Tachira, met de goedkeuring van het regime van Nicolás Maduro.

“Op basis van onze informatierapporten schatten we dat ongeveer 40% of 45% van de ELN zich in Venezuela bevindt, met name in het noorden, noordoosten en oosten van het land. Ook “Pablito” verblijft in de Apure-staat, samen met andere topleiders van het Nationaal Bevrijdingsleger”, beweerde generaal Navarro in een interview voor Caracol Radio.

Bron :
Foto:europapress