51 doden bij ontsnappingspoging uit gevangenis in Tuluá

In de stad Tuluá, in het zuidwesten van Colombia, zijn minstens 51 gevangenen omgekomen bij rellen en een brand die uitbrak na een ontsnappingspoging. Tientallen andere gevangenen raakten gewond, meldt de direteur Tito Castellanos, directeur van het Nationaal Penitentiair en Gevangenis Instituut (INPEC).

“Op dit moment hebben we 51 doden, maar dit is een voorlopig rapport dat kan veranderen”, aldus Castellanos. Volgens de directeur braken er rellen en een brand uit, die plaatsvonden na middernacht op dinsdag 28 juni.

“Het gebeurde op de eerste verdieping, de gevangenis heeft 1.267 gevangenen en helaas gebeurde het in afdeling nummer 8,” zei hij. Helaas zijn de meeste sterfgevallen te wijten aan het inademen van rook. Er zijn 51 doden, 49 ter plaatse en 2 in medische centra”. Tenslotte vermeldde hij dat de andere gevangenen veilig naar andere afdelingen zijn gestuurd.

De Colombiaanse president Ivan Duque heeft op Twitter zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de slachtoffers. Hij heeft ook aangekondigd een onderzoek te laten voeren naar deze “verschrikkelijke gebeurtenis”.

Bron :
Foto:elpais.com.co