73 coronabesmettingen in Colombiaanse gevangenissen

In de Colombiaanse gevangenissen zijn volgens het Nationaal Penitentiair Instituut (Inpec) 73 gevallen van coronabesmettingen. De meeste besmettingen zijn in Villavicencio in het departement Meta.

Volgens de cijfers van Inpec zijn 69 gevangenen in de gevangenis van Villavicencio besmet met het coronavirus, waarvan er drie reeds zijn overleden. De anderen gevallen bevinden zich in Guaduas (Cundinamarca), waarvan één geval is geregistreerd, evenals Las Heliconias in Florencia (Caquetá). In La Picota (Bogotá) worden twee gevallen gemeld.

Woensdagochtend bevestigde de gouverneur van Meta, Juan Guillermo Zuluaga, dat zij de resultaten van 40 positieve tests, allemaal uit de gevangenis van Villavicencio, hebben ontvangen, naast de 29 die al bekend zijn.

Er zijn echter ook 17 geïnfecteerde Inpec-bewakers die nu in quarantaine zijn en de betreffende behandeling krijgen.

Norberto Mujica, algemeen directeur van Inpec, zei dat ongeveer 1.000 mannen en vrouwen deze week uit de gevangenissen van het land zullen worden vrijgelaten. Zij zullen profiteren van decreet 546 van 2020, dat de vrijlating van gevangenen regelt als een maatregel om de verspreiding van het coronavirus in de gevangenissen te stoppen.

Bron :
Foto:elnuevosiglo