9 doden en 1000 families getroffen door hevige regenval

Het eerste regenseizoen van het jaar dat ongeveer tot eind mei zal duren heeft nu al veel schade aangericht en mensenlevens geëist in Colombia. In acht departementen heeft de zware regenval toegeslagen en meer dan 1000 families getroffen en negen doden geëist.

De zware regens hebben honderden mensen getroffen in de departementen Cundinamarca, Antioquia, Cauca, Nariño, Caldas, Choco, Putumayo en Valle del Cauca.

Volgens het laatste rapport van het Colombiaanse orgaan voor rampenbestrijding en crisisbeheersing (UNGRD) zijn 9 mensen omgekomen, 1065 families getroffen, 1 persoon vermist en 236 huizen beschadigd.

Carlos Iván Márquez, directeur van UNGRD, waarschuwt mensen de gebieden waar aardverschuivingen en overstromingen voorkomen niet te betreden. Márquez heeft ook gouverneurs gevraagd om in de getroffen gebieden de ramp- en preventieplannen te activeren.

Volgens Márquez is het aantal families die getroffen zijn door de gevolgen van de zware regenval lager dan vorig jaar in dezelfde periode. Nu zijn er iets meer dan 1000 getroffen families tegenover 13.000 in 2016. De directeur van UNGRD zegt dat dit komt door preventieve projecten die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd in het hele land om zware regenval te bestrijden.

Bron :
Caracol.com.co