Aanslagplegers helikopter president gearresteerd

Bij een operatie van de Colombiaanse politie zijn een groep mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn geweest bij de aanslag op de presidentiële helikopter op 25 juni in de stad Cúcuta.

Rechercheurs hebben verschillende invallen gedaan in het noorden van de stad Cúcuta en in het dorp La Gabarra in de regio Catatumbo in het departement Norte de Santander, waar zes personen zijn opgepakt.

Na de aanslag hebben de nationale politie en het openbaar ministerie een speciale groep van officieren van justitie en gerechtelijke onderzoekers aangesteld om een onderzoek in te stellen om vast te stellen wie verantwoordelijk was voor het beschieten van de helikopter vanuit de wijk La Conquista, in de buurt van de internationale luchthaven Camilo Daza in de stad Cúcuta, waar de president met een aantal ministers zouden landen.

24 uur na het incident hebben de autoriteiten langeafstandswapens gevonden die zouden zijn gebruikt om de helikopter aan te vallen dat terugkeerde van een bezoek aan de gemeente Sardinata, Catatumbo.

Bron :
Foto:caracol.com.co