Acht FARC-dissidenten gedood in Cauca

Acht dissidenten van de voormalige guerrillagroep FARC zijn gedood tijdens een militaire operatie in een turbulent gebied in het zuidwesten van Colombia, zo meldden de militaire autoriteiten woensdag.

De FARC-dissidenten, leden van de restgroep Carlos Patiño, kwamen tot een confrontatie met het Colombiaanse leger in gemeente Argelia in het zuiden van het departement Cauca.

Volgens de autoriteiten vond de gebeurtenis plaats toen leden van de illegale gewapende groep werden verrast door troepen van de 29e Brigade die de beweging van deze illegale gewapende organisatie hadden gevolgd.

De operatie was een week geleden gepland, nadat bekend was geworden dat de gewapende groepering de inwoners van Sianí had geïntimideerd. Kolonel Harold Díaz, commandant van de negenentwintigste legerbrigade bevestigde dat de acties tegen de FARC-dissidenten werden uitgevoerd tussen de dorpen La Playa en El Encanto, waar een strijd werd gevoerd die enkele uren duurde.

Het leger meldde dat er in de regio een hevige strijd gaande is om de controle te krijgen over de drugshandelsroutes met verbindingen naar de Colombiaanse kust aan de Stille Oceaan.

Bron :
Foto:cortesía ejército